Nöjesprovningar

kvällens flight

I många år har jag haft provningar i hemmet för damer som vill lära sig grunderna om vin & mat i kombination. Förutom att det är trevligt att få dela med sig av sin passion är syftet att få deltagarna gå utanför sitt vanliga tänk när det gäller inköp av produkter till sin mat.

Vi provar fem olika viner tillsammans och jag lagar en enklare maträtt. Vinerna provas halvblint med en beskrivning . Efter en stunds eget doftande och smakande går vi genom de provade vinerna tillsammans med en enkel metodik. Efter avklarad genomgång tar vi maten och försöker hitta den bästa kombinationen. Urvalet av viner sker efter tillgång på de lokala butikerna i min hemstad och om jag hinner från beställningssortimentet.

Måndag den 29 november provades följande produkter .

2513,2017 Riesling Grand cru Pfersigberg, Alsace,Frankrike 299 kr, 2449,2019 Empreinte D’Amour,Beaujolais,Frankrike , 169 kr , 2048,2020 Pepperjack Grenache,Mc Laren Vale, Australien,129 kr ,90270, 2017 Grangeneuve Domaine St Amant ,Rhône, Frankrike 189 kr 93195,2020 Domaine Bressy Masson , Rasteau,Rhône, Frankrike ,179 kr

Vi provade från vänster till höger

Till detta serverades en gryta med Fläskarré , rotsaker och kål smaksatt med curry ,chili . Rielsingen från Alsace och Grenachen från Austtralien var i vårt tycke den bästa kombinationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s